Waar kun je Swing dansschoenen kopen?

Zoektocht naar dansschoenen voor Swing

Wil je weten waar je swing dansschoenen kunt kopen? Dan heb ik goed nieuws, de keuze is reuze. De laatste jaren zijn de Swingdansschoenenwinkels als paddenstoelen uit de grond geschoten. Daardoor kunnen we je nu een vrij lange lijst geven van aanbieders waar je uit kunt kiezen. Wil je eerst weten waar je op moet letten bij het kiezen van een paar dansschoenen? Lees dan eerst dit artikel: Dansschoenen voor swingdansers.

Handig om te weten: ik heb een Nederlandse schoenmaat 40 bij 99% van de schoenen die ik koop. In dit artikel zal ik ook de maat vermelden die ik heb gekocht, en aangeven hoe deze valt.

Dit artikel is voor het laatst geupdate in februari 2024.

dansschoenen swing kopen

"If I ever let my head down, it will be to admire my shoes." Marilyn Monroe

Mijn top 3 van swingdansschoenen

Misschien ken je het wel; je hebt wel 10 paar dansschoenen, maar toch trek je altijd dezelfde aan. Hieronder vind je mijn persoonlijke top 3 van favoriete Swingdansschoenen. Ik heb er al heel wat kilometers dansend mee afgelegd. 

Rumpf Swing schoen

Rumpf

Een van mijn favoriete paar dansschoenen zijn van Rumpf (Rumpf Premium Line Damen Tanzschuhe 9210). Ze zitten lekker, zijn niet te hoog en ik vind ze er mooi uitzien. Ik heb een maat 40,5 en die zitten perfect. Inmiddels heb ik een paar helemaal versleten, en heb ik een nieuw paar gekocht (ja, exact dezelfde). Ook kocht ik de Rumpf Premium Line Damen Swingschuhe 9233 in het blauw. Die zitten ook heel fijn. 

Let op, deze schoenen zijn niet geschikt om buiten mee te dansen. Ze hebben  namelijk een suede zool. 

De prijs is heel redelijk en ligt rond de €115 euro
www.rumpf.net

Madame Dynamite Swing

Madame Dynamite

Een Spaans merk met prachtige schoenen met verschillende hakhoogtes. Ik kocht maat 40 en die zitten als gegoten. De kwaliteit is ook goed en ze zitten heerlijk. Extra bonus is dat Madame Dynamite ook vegan opties aanbiedt. De prijs ligt rond de €150.
www.madamedynamite.es

boun shoes

Boun' Shoes

Dit Italiaanse merk ontdekte ik laatst via Instagram. Ze maken mooie dansschoenen in zowel platte varianten als met hak. Ik ben zelf wel gecharmeerd van hun model Candy in goud, en heb daar een paar van besteld in maat 40. Ze vallen goed op maat, zelfs nog iets aan de ruime kant (niet te ruim). De prijs ligt rond de €115. 

Gebruik je de speciale kortingscode deirdre10rott, dan krijg je 10% korting.
www.bounshoes.it

swing dansschoenen dance

Andere aanbieders van swingdansschoenen

Ik heb natuurlijk niet alle swingdansschoenen die er bestaan uitgeprobeerd, al moet ik toegeven dat ik aardig in de buurt kom (help, schoenenverslaving?). Er zijn in ieder geval nog een hoop andere geweldige aanbieders die zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Harlem shoes swing

Harlem Shoes

Ik heb twee paar Harlem Shoes, waarvan ik een paar regelmatig draag. Het zijn platte sandaalachtige dansschoenen die heerlijk zitten. Bij Harlem Shoes maken ze je schoen helemaal op maat. Je kunt zelf het materiaal de kleuren en de hakhoogte samenstellen.

De prijzen liggen rond de 140 euro van dit soort dansschoenen. Ze hebben ook boots, die iets duurder zijn. 

www.harlemshoes.com

Saint Savoy

Saint Savoy Shoes

Dit merk bestaat al een tijd en oehh, wat zou ik toch graag meer van hun beauties in mijn schoenencollectie hebben. Ik had ooit een paar Saint Savoys, maar ik bleef er maar blaren van krijgen en heb ze moeten verkopen. Hun schoenen zijn prachtig en de kwaliteit is top. Je kan er jaren dansplezier van hebben. Het grote nadeel vind ik de prijs. De meeste Saint Savoys kosten rond de €230.

www.saintsavoy.com

Slide and Swing shoes

Slide & Swing

Nog een Spaanse topper met een collectie van platte schoenen en schoenen met hak. Het is mij opgevallen dat ze steeds meer ‘boots’ modellen zijn gaan maken. Minder mijn smaak, maar zeer populair onder Lindy Hoppers.
Van de versie met hak die je hier op de foto ziet, heb ik maat 40 gekocht. Die past goed. Van de platte schoenen heb ik ook een paar, in maat 39. Die zit ook als gegoten. 
Ze hebben regelmatig uitverkoop, wat weer aantrekkelijk is voor de prijs. Normaal kost een paar rond de 150 euro. ook leuk: ze hebben toffe accessoires. 

www.slideandswing.es

Swivells

Swivells

Het Portugese merk Swivells heeft momenteel vooral een collectie van platte dansschoenen en sandalen, waarvan sommigen met hak. Ik heb zelf geen paar van dit merk, dus ik kan er niet veel over vertellen. Om de een of andere reden zien ze er voor mij meer uit als gewone schoenen dan als dansschoenen. De prijs van Swivells ligt rond de €180.

www.swivells.com

Swivells shoes swing

Swingz Begona Cervera

Spanje is blijkbaar de hotspot van Swingdansschoenen, want ook het merk Swingz is hier gevestigd. Ik heb de M31 star (hier rechts op de foto) in maat 40,5. Ze zijn een tikkie ruim, dus een maatje kleiner had ik ook kunnen hebben. Ik heb nog een ander paar, de M37 in maat 41, die zijn echt te groot (helaas). 

Op dit moment lonkt de M36 naar mij (note to self: hou je in). 
Prijzen liggen rond de €165.

www.swingzbegonacervera.com 

AllegaGreen volare

Volare Luxury Dance Shoes

Volare Shoes bestaat alweer een paar jaar. Het bedrijf is gevestigd in de VS en verkoop de handgemaakte schoenen via Etsy. Op hun eigen website kun je alle modellen bekijken. De prijs: €215.

Ik kan helaas niks zeggen over hoe ze zitten, want ik bezit zelf geen paar. 

Let op, je betaalt waarschijnlijk mega veel importkosten, omdat de schoenen van buiten de EU komen. 

www.volareshoes.com

groovy fox

Groovy Fox

Toen ik dit artikel aan het updaten (nov 2022) was, besloot ik een korte Google zoekopdracht te doen om te kijken of ik geen toffe schoenen over het hoofd zou zien. En zo kwam ik bij dit Bulgaarse merk terecht. Ze hebben platte schoenen en versies met hak. Ze zien er mooi uit, vind ik zelf. Bijvoorbeeld het model hier rechts. 

De prijs ligt rond de € 130 (en verzendkosten naar NL rond de € 16)

www.groovyfox.bg

SuAli Swing Shoes

SuAli Swing Shoes

In 2023 kreeg ik van iemand die tip van SuAli Swing Shoes. Het is een Italiaans merk en ze zijn ook wel te vinden op Italiaanse dansevents. Ik heb zelf nog geen paar schoenen van dit merk, dis ik kan je helaas niet vertellen hoe ze zitten. Ze hebben zowel boots als de wat meer open dansschoenen met hak. Ze hebben ook een paar vegan schoenen. Hoewel de maten op de website niet verder gaan dan 40, zijn de schoenen handgemaakt, en kunnen ze dus wel grotere maten maken. Je mag ook je eigen kleurencombi kiezen!

Prijzen liggen rond de 155 euro, sommige zijn iets goekoper, anderen iets duurder. 

www.sualishoes.com

swing it dance shoes

Swing It Shoes

Bij het Berlin Balboa Festival 2024 ontdekte ik Swing It Shoes. Ze komen oorspronkelijk uit Polen en lijken al een tijdje actief te zijn in de schoenenbranche. Ze hebben dansschoenen voor zowel mannen als vrouwen. Op het festival viel het me op dat ze veel platte modellen hebben (zoals de Vivien-sandaal), wat een leuk model is. Volgens mij kun je niet je eigen kleuren samenstellen, dus je moet kiezen uit het aanbod aan kleur dat ze hebben

Wat ik leuk vind is dat ze ook hele mooie vintage stijl kleding hebben. Ze zijn op heel wat festivals te vinden, dus als je de schoenen wilt passen, bekijk dan de kalender op hun website

Prijzen variëren afhankelijk van het model van 145 tot 175 euro

www.swing-it.eu

aris allen shoes

Aris Allen

Mijn eerste paar dansschoenen waren van Aris Allen; een Amerikaans merk. De prijs van deze schoenen ligt tussen de 50 en 90 dollar. Het klinkt goedkoop, maar als je bedenkt dat je ook nog verzend- en importkosten moet betalen, valt het wat tegen. Zeker nu de wetgeving is verandert. De kwaliteit is niet super, hoewel mijn paar het toch zeker drie jaar hebben uitgehouden.

www.arisallen.com

all heels on duty

All Heels On Duty

De schoenen van dit bedrijf zijn gemaakt voor Tweede Wereldoorlog re-enactment. Ze bieden echter wel een paar solide Oxfords in verschillende kleuren. Dankzij de hardleren zool zijn ze ook geschikt voor dansers. De prijs is 165 pond.

www.allheelsonduty.com

Keds swing

Keds

Een door Swingdansers veelgedragen sneaker is Keds. Ik heb zelf ook meerdere paren versleten. Ze zitten lekker en je kan er prima duct tape of en zooltje onder plakken (zie het artikel Dansschoenen voor swingdansers). Als je regelmatig danst dan zul je zien dat ze wel snel slijten. Ik kocht minstens één keer per jaar een nieuw paar. Je koopt ze bij verschillende webwinkels en de prijs ligt rond de €50.

www.keds.com

toms dans schoenen

Toms

Officieel geen Swingdansschoenen, voor zover er zoiets bestaat, maar Toms zie je steeds vaker in de Swingscene. Vooral Lindy Hoppers dragen ze. Het zijn lichtgewicht schoenen die om de voet sluiten en erg lekker schijnen te zitten. Ik vind ze zelf niet zo mooi (sorry), dus heb ze nooit geprobeerd. Je koopt ze voor circa €50.

www.toms.com

Een laatste tip: Vinted

Dansschoenen kunnen best duur zijn. Gelukkig zijn er ook mensen die hun dansschoenen tweedehands aanbieden op platforms als Vinted! Ik heb een paar pareltjes voorbij zien komen voor 70 á 80 euro. De moeite waard dus om daar nog even te kijken. 

Nu is het aan jou!

Ik hoop dat ik je met dit artikel op weg heb geholpen in je zoektocht naar (nieuwe) swingdansschoenen. Er is veel keuze, en uiteraard kun je er ook voor kiezen om op je ‘gewone’ schoenen te blijven dansen. 

In ieder geval veel succes met het vinden van jouw perfecte paar!

dance shoes many