Een terugblik op Shuffle & Slide. Was jij erbij?

Afgelopen weekend vond onze eerste workshopweekend met dansfeestje in twee jaar plaats: Shuffle & Slide. Na twee jaar van onzekerheid konden we eindelijk weer samen dansen, mede dankzij een fijne samenwerking met de Balboa dansers van Swing in Rhythm. Daarbij hebben we zelfs buitenlandse gasten uit onder meer Duitsland, België en Denemarken ontvangen. In dit artikel blikken we terug op een topweekend. Want wat hebben we genoten!

Deirdre Schoemaker Mickey Fortanasce Slow Bal Workshop

Rotterdam City of Jazz Stadswandeling

Op vrijdag 25 maart organiseerden we in samenwerking met Tijdloos Rotterdam Tours een heuse Jazz Walk door Rotterdam. Wist je dat Rotterdam haar eigen jazz geschiedenis heeft? Onze gids Marly vertelde onder meer over de hipste plekken waar je destijds wel gezien wilde worden: van Pschorr tot Alcazar. Zelf waagden we ook een dansje, zoals het destijds door de meisjes van de Van Nelle fabriek werd gedaan. Aan de hand van historische foto’s konden we ons het moderne centrum weer even voorstellen zoals het er toen uit heeft gezien. En vooral, hoe het uitgaansleven eraan toeging en wat er op de dansvloer zoal werd gedanst. Van de Step tot de Foxtrot en uiteraard de Charleston. In 1,5 uur maakten we een reis door de tijd en herbeleefden we de jazz-dagen van Rotterdam in geur en kleur.

Slow Bal en Balboa Workshops

In het weekend van 26 en 27 maart was het tijd voor het hoofdprogramma van Shuffle & Slide. Voor de gelegenheid hadden we Mickey Fortanasce, een bekende Slow Bal en Balboa danser uit de Verenigde Staten, bereid gevonden om samen met Deirdre van Slowfeet Studio en Ellen van Swing in Rhythm workshops te verzorgen. Samen met Mickey dansten we in totaal 5,5 uur Slow Bal en 3,5 uur Balboa. We werkten aan ritme variaties en natuurlijk een paar flashy moves. Bij Slow Bal werd er zelfs wat drama ingegooid voor extra effect. Van iedere workshop is een recap gefilmd, zodat iedereen thuis nog eens verder kan oefenen.

Dansworkshop Slow Bal Rotterdam Weekend

Party Time

Maar een dansweekend is natuurlijk niet compleet zonder feestje! Op de zaterdagavond kon ieder die dat wilde genieten van een feestje waarbij Slow Bal en Balboa elkaar afwisselden. Of je nu al de hele dag had gebuffeld in de workshops, of als je alleen tijdens de avond met de voetjes van de vloer wilde gaan bij Cuartito Azul. Om 22.00 uur gaven Mickey en Deirdre nog een Slow Bal demonstratie. Onder begeleiding van DJ Monique uit Amsterdam en onze eigen DJ Superheidi uit Rotterdam dansten we tot na middernacht. Want hoewel het feestje eigenlijk om 24.00 uur zou stoppen, zat de sfeer er zo goed in dat we nog even door zijn gegaan. Waar we vooraf minder rekening mee hadden gehouden, is dat de klok een uurtje terug ging vanwege de zomertijd. Het was dus een korte nacht!

Slowfeet Studio bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en aanwezigheid. In het bijzonder willen we Mickey Fortanasce bedanken voor zijn komst naar Rotterdam. Ook onze Lindyhop collega’s van Swing in Rhythm: bedankt voor de samenwerking. Tot de volgende keer!

Benieuwd welke workshops en events binnenkort op de agenda staan? Kijk dan op de pagina events en workshops.

Gerelateerd nieuws