Kan iedereen Slow Bal leren dansen?

Heb jij twee linkervoeten, maar wil je liever met je voetjes van de vloer? Heb je geen ritmegevoel, maar sta je te stuiteren om een nieuwe skill te leren? Dansen is niet alleen goed voor je, maar het is ook nog eens te leren. Dansen is net als lopen, maar dan zet je de passen op muziek. En wij van Slowfeet Studio raden je uiteraard aan om te kiezen voor Slow Bal, want ja, Slow Bal is voor iedereen. Lees hieronder hoe!

iedereen-kan-leren-dansen

Oefening baart kunst

Zoals met veel dingen in het leven gaat het gezegde ‘oefening baart kunst’ ook op voor dansen en dus ook Slow Bal. Misschien lukt het niet omdat je nog nooit hebt gedanst, nog nooit hebt leren dansen of omdat je van mening bent dat dansen iets is wat alleen lukt als je alcoholpromillage te hoog is om nog te mogen autorijden. Dansen is echter net zoiets als autorijden: een vaardigheid die je, hoe vaker je het doet, ook beter gaat beheersen. Dus: hoe meer je oefent, hoe meer lessen je neemt, hoe beter je zult worden.

dance student concentration
In volle concentratie kijkt Didi hoe de docent de stappen voordoet.

Dans jouw dans

Wat enorm kan helpen om te leren dansen is om de dans te vinden die bij je past. Misschien heb je bij dansen een bepaald beeld van ‘hoe het hoort’. Wat zo mooi is aan swingdansen zoals Slow Bal is dat ‘hoe het hoort’ er wat minder toe doet. Er is meer vrijheid voor je eigen stijl en invulling. De beste swing moves zijn bedacht door mensen op de dansvloer, dus misschien kun jij jouw steentje bijdragen? Slow Bal is een geschikte dans voor jou als je op zoek bent naar een dans die gedanst wordt op langzame jazz muziek.

Rhythm is a Dancer

Nog even over dat ritmegevoel: wist je dat elk mens geboren is met een ritmegevoel? Je moet het alleen leren te vinden! En de lessen bij Slowfeet Studio kunnen je daarbij helpen. Vergeet dus alle misvattingen als het gaat om ritmegevoel en muzikaliteit: je bent nooit te oud om het te leren. Sterker nog, Slow Bal is uitermate geschikt om op latere leeftijd aan te beginnen omdat de dans op langzame jazzmuziek wordt gedanst. Geen gekke capriolen op de dansvloer dus.

We geven elkaar een high-five na het oefenen.

Waar een wil is, is een weg

Als laatste willen we benoemen wat misschien wel het grootste struikelblok voor mensen die twijfelen over hun danskunsten: maar wat als iedereen kijkt? Het grote verschil tussen een Slow Bal dansavond en een avondje stappen in de discotheek is dat bij Slow Bal iedereen danst. En dat gevoel creëren we al tijdens de lessen. Tijdens de lessen creëren we bij Slowfeet Studio een veilige sfeer waarbij je tijd hebt om te oefenen en feedback te krijgen die aansluit bij jouw dansniveau.

Vind je dansweg bij Slowfeet Studio!

Heb jij nou altijd al willen leren dansen? Onze nieuwe lessen beginnen op 28 april a.s. en a.s. zondag 24 april organiseren we een beginners workshop. Zo kun je komen proeven of dansen iets voor je is. Lukt het je niet om erbij te zijn? Weet dat nieuwe lessen altijd beginnen in september, januari en april. Tussendoor geven we ook regelmatig workshops! Kijk eens naar ons aanbod en tot swing!

Gerelateerd nieuws