Slow Swing Saturday

Special Edition – Gemaskerd Bal

Slow Swing Saturday

Op zaterdag 3 december organiseert Slowfeet Studio een Slow Swing Saturday met een episch dansfeestje! 

Overdag zijn er Slow Bal dansworkshops voor drie verschillende levels. Het is de perfecte gelegenheid om deze mooie en elegante Swingdans voor het eerst uit te proberen. Voor iedereen die al Slow Bal kan dansen, bieden we nieuwe uitdagingen tijdens de workshops. Om je solo dansskills te verbeteren, bieden we ook een Slow Solo Jazz Class aan!

We eindigen deze dag met een heel bijzonder dansfeestje: een gemaskerd bal. Dus trek je mooiste kleren aan, zet je masker op, en dans! 

Machinist gemaskerd bal rotterdam

Je Slow Swing Saturday dansdocenten

Mike Sonder Slow Swing Saturday

Mike Sonder

Mike heeft dansles gegeven in meer dan 20 landen. Op dit moment geeft hij les in Lindy Hop, solo Jazz en verschillende stijlen Blues.
 
Mike combineert zijn kennis van muziek, functionele anatomie, het leven en een verscheidenheid aan dansvormen om lessen te creëren die op unieke wijze inzicht geven, inspireren en uitdagen. Mike probeert zichzelf in zijn studenten te verplaatsen,  zodat hij op intuïtieve wijze les kan geven. De ogen van zijn studenten zien oplichten als ze een concept begrijpen of een bepaalde beweging helemaal op zijn plek valt, is waar hij gelukkig van wordt. 

Mike geeft ook graag privélessen en wil jou ook verder helpen. Privélessen zijn perfect voor een op maar gemaakt lesprogramma om je naar een volgend niveau te tillen. 
Deirdre Schoemaker danser

Deirdre Schoemaker

Nadat Deirdre een aantal jaren haar enthousiasme voor Lindy Hop heeft overgedragen aan de Rotterdamse dansscene, heeft zij zich helemaal toegewijd aan dansen op langzame jazzmuziek. 

In 2019 begon ze daarom haar eigen dansschool voor Slow Bal en Slow Swing. Ze geeft sindsdien wekelijkse danslessen in Rotterdam. Daarnaast is Deirdre regelmatig te vinden tijdens workshopweekends in Nederland en in het buitenland!

Naast Slow Bal, heeft Deirdre in Slow Swing een tweede passie gevonden. In Slow Swing komen moves en technieken vanuit Slow Bal, Lindy Hop, Balboa en Blues samen. 

Joost en Beau Slow Bal

Joost en Beau

Meisjes in de lucht gooien was een wekelijkse sport voor Joost. Als kind danste hij namelijk acrobatische rock ’n roll. Maar uiteindelijk was het Swing dat zijn hart veroverde. 

Het waren de technische kanten, de creativiteit, expressie en connectie van de dans die hem zo aanspraken. Na Lindy Hop richtte hij zich op Balboa. Later was het vooral het langzame tempo dat hem inspireerde. En Slow Bal past daar perfect bij!

Sinds Beau haar eerste stappen op de dansvloer zette, is ze er niet meer weg te krijgen. In haar enthousiasme begon ze met lessen Slow Bal en Lindy Hop, en is ze bij iedere social te vinden. Slow Bal ervaart Beau als een welkome afwisseling van het snellere Lindy Hop, vooral vanwege de technische aspecten en de connectie van de dans.

Met zowel kennis van Lindy Hop en Slow Bal in haar broekzak doet Beau niets liever dan anderen aansteken met haar enthousiasme voor de Swing!

De workshops en prijzen

Slow Bal Absolute beginner

Als je nog nooit eerder Slow Bal hebt gedanst, dan is dit de workshop voor jou! In 1,5 uur leer je de basispassen van deze elegante dans en een aantal fancy moves die je gelijk in de praktijk kan brengen. Want na de workshop begint het feestje!

Lesuren: 1,5 uur
Docenten: Joost en Beau
Prijs: 22,50 euro (inclusief feestje)

Slow Solo Jazz Class

Een perfecte manier om je dansskills te verbeteren is door even helemaal op je eigen bewegingen te focussen. Langzame muziek brengt nieuwe uitdagingen, zoals balans, spiercontrole in versnellen en vertragen en het opvullen van de ruimte in de muziek. Deze workshop is geschikt voor alle levels en voor iedereen die aan zichzelf wil werken. 

Lesuren: 1,5 uur
Docent: Mike 
Prijs: 22,50 euro (party niet inbegrepen)

Slow Bal Explorer

Je hebt al een paar Slow Bal workshops gevolgd, en misschien heb je zelfs de Foundation cursus afgerond bij Slowfeet Studio. Je kent de basis en de belangrijkste moves zoals de Slow Out. Nu wil je meer!

Lesuren: 2 uur
Docenten: Mike en Deirdre
Prijs: 35 euro (party niet inbegrepen)

Masquerade Ball Party Ticket

Masquerade!
Paper faces on parade . . .
Masquerade!

Kom naar het Swingfeestje van het jaar! Trek je mooiste outfit aan, zet je masker op en dans op de langzame jazzmuziek uit voorbije tijden. We spelen voornamelijk langzame muziek, perfect voor Slow Swing, Slow Bal en soms Blues. 

Tijden: 20.30 – 01.00 uur
Prijs: 12,50 euro (tot 27 november)
Vanaf 27 november: 14,50 euro 

Slow Bal Adventurer

Je danst al een tijdje Slow Bal en je voelt je comfortabel met de basis en de meeste moves. Je hebt ruimte in je hoofd om tijdens het dansen naar de muziek te luisteren en dit te verwerken in je dans. Ook zie je hoe elementen en technieken uit moves samenhangen en gecombineerd kunnen worden tot iets nieuws. Oftewel: je bent toe aan een avontuur!

Lesuren: 2 uur
Docenten: Mike en Deirdre
Prijs: 35 euro (party niet inbegrepen)

SLow Bal danslessen weekend workshops

Rooster:

Hieronder vind je het definitieve rooster

10.30 – 12.30 uur: Slow Bal workshop Explorers level
12.30 – 14.00 uur: Lunchpauze
14.00 -16.00 uur: Slow Bal workshop Adventurers level
16.15 – 17.45 uur: Slow Solo Jazz (all levels)

19.00 – 20.30 uur: Slow Bal workshop Absolute Beginners
20.30 – 01.00 uur: Masquerade Ball

dansen feestje swing rotterdam

Locaties:

Overdag dansen we in:

De Toneelgarage
Dunantstraat 14 C, Rotterdam

De workshops van de Slow Bal Explorers, Slow Bal Adventurers en de Slow Solo Jazz vinden plaats op deze locatie 

S’avonds dansen we in:

De Machinist
Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam

De Absolute Beginner workshop en het gemaskerde bal vinden hier plaats.

De locaties liggen op slechts 3 minuten loopafstand van elkaar vandaan.  

Inschrijven

De registratie is gesloten. Maar niet getreurd. Je bent nog steeds van harte welkom bij Slow Swing Saturday. Een kaartje voor het feestje koop je aan de deur. Wil je meedoen met een van de workshops? Stuur een SMS, Whatsapp of Signal naar Deirdre voor meer info: 06 187 18 119

Nog zoveel nachtjes slapen voor Slow Swing Saturday begint:

Dagen
Uren
Minuten