De beste langzame dansnummers voor de openingsdans op je bruiloft

Slowen op je bruiloft

De openingsdans van een bruiloft is een speciaal moment voor het bruidspaar om hun reis als echtpaar te beginnen. Het zet de toon voor de rest van de avond en creëert een onvergetelijke herinnering voor zowel het bruidspaar als hun gasten. Het kiezen van het juiste nummer is cruciaal om dit moment zo leuk mogelijk te maken. Langzame Swingdansen zijn de perfecte keuze voor een openingsdans omdat ze romantisch, elegant en gemakkelijk te dansen zijn. In deze blogpost doen we een aantal suggesties voor de beste langzame Swingnumer voor een openingsdans op je bruiloft, en vertellen we je waarom ze zo passend zijn.

romantische-muziek-openingsdans

"Dans is de verborgen taal van de ziel, van het lichaam en van het hart. Het is de manier waarop we onszelf uitdrukken wanneer woorden niet genoeg zijn, en wanneer liefde te groot is om erin te worden opgenomen." - onbekende auteur.

Waarom langzame swingdansen perfect zijn voor een openingsdans

Langzame Swingdansen zijn perfect voor een openingsdans, omdat ze een romantische en elegante sfeer creëren. Het langzame tempo stelt het koppel in staat om sierlijk en comfortabel over de dansvloer te bewegen, waardoor ze de kans krijgen om contact te maken met elkaar en te genieten van hun eerste dans als echtgenoten. Daarnaast stelt het langzame tempo de gasten ook in staat om deel te nemen aan de dans en van het moment te genieten, samen met het bruidspaar. 

Een andere reden waarom langzame swingdansen perfect zijn voor een openingsdans is dat ze gemakkelijk te dansen zijn. Swingdansen staan bekend om hun opgewekte en energieke ritme, maar langzame swingdansen zijn iets meer ontspannen, waardoor ze perfect zijn voor koppels die misschien niet zo zelfverzekerd zijn op de dansvloer. Ze bieden ook een geweldige gelegenheid voor het paar om hun chemie en verbinding op de dansvloer te laten zien.

wedding-dance-slow-dancing

5 langzame swingdansnummers voor een openingsdans

Hier zijn 5 suggesties voor een langzame dans op je bruiloft.

I Only Have Eyes For You van Etta Jones

“My love must be a kind of blind love
I can’t see anyone but you”

“I Only Have Eyes For You” is een romantisch nummer omdat het diepe gevoelens van liefde en toewijding tussen twee mensen uitdrukt. De tekst beschrijft de complete focus van de zanger op hun gezamenlijke liefde, en zich daarmee afwendt van alle andere potentiële vrijers of afleidingen. De melodie en instrumentatie van het nummer dragen ook bij aan de romantische sfeer, met een langzaam en zacht tempo en zachte, emotionele vocalen van Etta Jones. Over het algemeen straalt het nummer intimiteit, verlangen en passie uit die vaak worden geassocieerd met romantische relaties.

A Kiss to Build a Dream On van Louis Armstrong

“Give me a kiss to build a dream on
And my imagination will thrive upon that kiss”

“A Kiss to Build a Dream On” is een romantisch nummer omdat het het idee uitdrukt dat een simpele kus het begin van een diepe en betekenisvolle relatie kan symboliseren. De teksten beschrijven de kracht van een kus om de zanger en de gezamenlijke liefde te vervoeren naar een wereld van romantiek en mogelijkheden. Het lied suggereert dat een kus dromen kan bouwen en een basis kan leggen voor een duurzame relatie.

De melodie en instrumentatie van het nummer dragen ook bij aan de romantische toon. De zachte, langzame melodie wordt begeleid door de soulvolle en emotionele zang van Louis Armstrong, waardoor een gevoel van intimiteit en kwetsbaarheid ontstaat. Het gebruik van een trompetsolo voegt een vleugje romantiek en nostalgie toe aan het lied en roept beelden op van vervlogen tijden van liefde en verkering.

Over het algemeen is “A Kiss to Build a Dream On” een mooi en tijdloos romantisch nummer dat de kracht van liefde en de simpele geneugten van een kus viert.

They Can't Take That Away from Me van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong

“The way your smile just beams
The way you sing off key”

 

“They Can’t Take That Away from Me” van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong is een romantisch lied dat om verschillende redenen vaak op bruiloften wordt gespeeld. Ten eerste gaat de tekst van het lied over de blijvende aard van liefde en hoe herinneringen aan een relatie een leven lang meegaan. Het nummer benadrukt het idee dat hoewel de tijd kan verstrijken en de omstandigheden kunnen veranderen, de liefde tussen twee mensen niet kan worden weggenomen. Een gevoel dat natuurlijk perfect past bij een bruiloft. 

Ten tweede zijn de melodie en instrumentatie van het nummer perfect voor een eerste dans op een bruiloft. Het nummer heeft een langzaam, romantisch tempo waar makkelijk op gedanst kan worden, en het gebruik van een gedempte trompet en zachte piano zorgt voor een nostalgische en intieme sfeer.

Tot slot is het nummer een klassieker uit het jazztijdperk en door de jaren heen door vele artiesten gecoverd. De versie van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong is vooral populair vanwege hun soepele en soulvolle vocale uitvoeringen, die een gevoel van warmte, liefde en intimiteit overbrengen. Maar het kan natuurlijk zijn dat je voorkeur uitgaat naar een versie van een andere artiest, zoals Frank Sinatra. Het is jouw keuze!

La Vie En Rose van Louis Armstrong

“When you press me to your heart
I’m in a world apart”

Deze klassieker mocht natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met perfecte langzame liedjes voor de eerste dans op je bruiloft. “La Vie En Rose” van Louis Armstrong is een klassiek en tijdloos nummer dat een populaire keuze is geworden voor de openingsdans op bruiloften. Het nummer heeft een langzaam en romantisch tempo, waardoor het perfect is voor de openingsdans. De melodie is zacht en dromerig, en de teksten drukken gevoelens van liefde en geluk uit, wat een geweldige manier is om de toon te zetten voor de rest van de avond.

Het nummer heeft een universele aantrekkingskracht en is door veel artiesten in verschillende stijlen en talen gecoverd. Lady Gaga heeft bijvoorbeeld haar eigen vertolking van het nummer uitgevoerd, dat erg populair is geworden bij haar fans. Andere opmerkelijke versies van “La Vie En Rose” zijn die van Edith Piaf, Grace Jones en Michael Bublé. Al deze versies hebben hun eigen unieke stijl en interpretatie, wat betekent dat koppels de versie kunnen kiezen die het beste bij hun voorkeuren en trouwstijl past.

Until I Found You van Stephen Sanchez

“I was lost within the darkness
But then I found her, I found you”

Voor onze laatste suggestie wijken we een beetje af, want dit is eigenlijk geen Swingnummer (sorry aan alle Swing-puristen). Maar “Until I Found You” van Stephen Sanchez is om verschillende redenen een perfect dansnummer voor de eerste dans op een bruiloft, en de connectie en dynamiek van Slow Bal werkt perfect op dit nummer. Het nummer heeft een duidelijke en gestage beat, waardoor koppels er gemakkelijk op kunnen dansen. Het is niet te snel of te langzaam en het ritme is gemakkelijk te volgen, waardoor het perfect is voor koppels die misschien geen ervaren dansers zijn.

Ten tweede is de tekst van het nummer romantisch en oprecht, waardoor het een ideale keuze is voor een eerste dans. Het nummer gaat over het moment waarop twee mensen elkaar eindelijk vinden en het geluk dat daarbij hoort. De teksten zijn herkenbaar voor veel koppels, wat het nummer nog betekenisvoller maakt.

Leuk weetje: de aanstekelijke melodie en romantische teksten hebben het tot een favoriet gemaakt onder TikTok-gebruikers, die het nummer vaak gebruiken als soundtrack voor hun eigen romantische momenten.

openingsdans romantisch

Meer inspiratie voor langzame dansnummers

Er zijn veel mooie langzame Swingdansnummers, en gelukkig gaan veel ervan over de liefde. Op Spotify hebben we een hele lijst met Slow Bal nummers die je als inspiratie kunt gebruiken. En misschien zit jouw perfecte liedje er wel tussen!

Als je specifiek op zoek bent naar romantische liedjes, bekijk dan deze Spotify-lijst. Op al deze nummers kun je Slow Bal dansen.

Hulp nodig bij je openingsdans?

Heb je een beetje hulp nodig bij het maken van je openingsdans? Zoek niet verder, want de docenten van Slowfeet Studio hebben al vele stellen geholpen met hun eerste dans op hun bruiloft. Op basis van jouw ervaring en wensen maken we een choreografie op maat. Meestal heb je tussen de 5 en 8 privélessen van een uur nodig om je eerste dans zo perfect en leuk mogelijk te maken.

Klik hier voor meer info over de prijzen

bruiloft-openingsdans-slowbal