Een openingsdans op je bruiloft, zo werkt het bij ons

Wil je een openingsdans? Wij kunnen helpen!

Je gaat binnenkort trouwen en je wilt graag een openingsdans. Bij Slowfeet Studio zit je dan goed. We hebben de afgelopen jaren veel koppels geholpen met de eerste dans op hun bruiloft. In dit artikel vertellen we je daarom graag hoe wij te werk gaan en wat je kunt verwachten. Zo krijg je hopelijk een goed beeld van hoe we jullie kunnen helpen, en of we een match zijn.

wedding-dance-slow-dancing

“Slowfeet Studio heeft de openingsdans van onze bruiloft helemaal op maat gemaakt. Daarbij werd goed rekening gehouden met onze wensen en er werd gekeken naar wat haalbaar was. De lessen waren ook nog eens super leuk en we zijn heel erg blij met het eindresultaat. Zeker een aanrader voor iedereen die zit te worstelen met die eerste dans!!”

Jan van Os
review achtergelaten op Goog
le

Een choreo of improvisatie als openingsdans

Bij een openingsdans heb je plat gezegd twee opties: 

Optie 1: Jullie leren een choreo (choreografie). Dit betekent dat we jullie een dans aanleren waarbij we specifieke moves doen op het nummer dat jullie gekozen hebben. Je leert dus eigenlijk een dans uit je hoofd, met ingestudeerde moves in een vaste volgorde.

Optie 2: Jullie gaan improviseren. Je leert tijdens de lessen goed hoe je moet leiden en volgen en ook leren we je hoe je connectie maakt, samen danst en een aantal moves die je kunt doen. Tijdens jullie openingsdans is er geen ingestudeerde volgorde van moves en passen, en dus bepaal je op dat moment wat je doet. 

Voor beide opties valt iets te zeggen, en het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat. De meeste mensen kiezen voor een choreografie. Het geeft ze wat meer zekerheid en ook een gevoel echt te shinen op de dansvloer. 

Welke vorm je ook kiest, we kunnen je sowieso helpen er iets moois van te maken. 

Een nummer kiezen voor jullie eerste dans

Bij Slowfeet Studio zijn we gespecialiseerd in dansen op langzame muziek. De dans die we normaal gesproken dansen, Slow Bal, wordt gedanst op langzame jazzmuziek. Maar ook met bijvoorbeeld popmuziek kunnen we prima uit de voeten. 

Kies een nummer waar jullie beiden blij van worden en geef aan ons door waar de keuze op is gevallen. Zo kunnen we voor jullie eerste les al een begin maken met het ontwikkelen van de choreo, of bekijken welke moves goed op de muziek passen. 

Kun je niet kiezen en heb je iets meer tijd nodig? Geen nood. Ook zonder nummer kunnen we beginnen met de eerste danslessen. We focussen dan vooral op connectie, leiden en volgen en op een aantal basismoves.

Geef je wensen voor de openingsdans door

Misschien heb je altijd al gedroomd van een mooie lift in je openingsdans, of heb je een filmpje op Instragram voorbij zien komen met een coole move. Het is fijn om dit soort dingen van tevoren door te geven, zodat we het in de choreografie kunnen inbouwen. Ook andere zaken zijn goed om eens over na te denken, bijvoorbeeld:

  • Wil je het hele nummer dansen, of wil je ergens halverwege met een (schoon)ouder dansen?
  • Begin je samen op de dansvloer of kom je bijvoorbeeld aanlopen van bovenaan een trap?


Ook hierbij geldt: het is helemaal prima als je het nog niet helemaal weet. We kunnen ook meedenken en een advies uitbrengen. Maar als je het wel weet, geef het door!

Extra tip:
Het is voor ons heel erg fijn om te weten wat de bruid aan heeft. Sommige jurken vragen om wat extra aandacht tijdens een openingsdans, bijvoorbeeld omdat ze een sleep of een hoepel hebben. Allemaal dingen waar we rekening mee willen houden.

“We volgden privélessen bij Deirdre voor onze openingsdans en het was een geweldige ervaring! Ze heeft een hele persoonlijke choreografie voor ons gemaakt op het nummer dat wij hebben gekozen. 

Vanaf het begin af aan was de communicatie erg goed, ze was erg professioneel en de lessen waren leuk om te doen. Ze is erg goed in het uitleggen van de stappen, maar ze is ook erg gepassioneerd over wat ze doet. Ik kan Slowfeet Studio, en in het bijzonder Deirdre, van harte aanbevelen aan ieder koppel dat op zoek is naar danslessen.”

Anna Reginova
review achtergelaten op Goog
le (oorspronkelijke taal Engels)

openingsdans-rotterdam

Een openingsdans zonder danservaring

Heb jij, je partner, of jullie beiden, geen danservaring? Maak je geen zorgen en geloof ons: we kunnen er altijd iets moois van maken. Ook kun je vaak echt wel meer dan je zelf denkt. Zie het zo: de eerste keer op een fiets was het ook nog moeilijk, maar nu denk je daar ook niet meer over na. We helpen je op basis van jouw ervaring. Tijdens de eerste les merken we ook hoe snel je dingen aanleert. Daar passen we de choreo en de rest van de lessen weer op aan. Ook als je geen danservaring hebt kun je dus echt een mooie openingsdans hebben. 

Jullie eerste dansles

Als je hebt doorgegeven wat jullie eventuele wensen zijn en welk nummer jullie in gedachte hebben voor de openingsdans, kunnen wij aan de slag met de voorbereidingen. Zo kunnen we gelijk flinke stappen zetten tijdens jullie eerste dansles. We gaan tijdens de eerste les dus ook al echt aan de slag. We focussen bijvoorbeeld op het maken van een connectie, het ritme van de muziek, hoe je samen over de dansvloer kan bewegen en hoe je voelt hoe je moet stappen. Als je kiest voor een choreo, maken we ook daar al een begin aan tijdens de eerste dansles. 

Niks staat in beton gegoten. Als je iets toch anders wilt, dan kan dat altijd. Het is maatwerk en de choreo die we ontwikkelen is echt speciaal voor jullie gecreëerd. Dus daarmee passen we het ook net zo makkelijk aan als iets niet zo lekker werkt of goed voelt.

“Kan Slowfeet Studio van harte aanbevelen. We werkten samen met Deirdre, die hielp bij het maken van een eerste dans voor onze bruiloft. Ik heb geen danservaring, maar Deirdre creëerde de perfecte choreografie voor ons en ondersteunde ons in het hele proces. We hebben die dag ontzettend veel complimenten gehad van familie en vrienden. Heel erg bedankt voor het helpen onze dans perfect te maken!”

Chris Moss
review achtergelaten op Goog
le (oorspronkelijke taal Engels)

openingsdans rotterdam bruiloft

Je openingsdans thuis oefenen

Zoals bij alles geldt ook hier: hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het wordt en hoe beter je alles onthoudt. Ook al oefen je samen één keer per dag, of pak je zelf even een momentje om door de moves te gaan. Om je te helpen maken we na iedere les een filmpje waarin we vastleggen wat we in die les hebben gedaan. Handig als je een paar dagen later niet meer zeker weet hoe die move ook alweer ging of wat de juiste volgorde van moves was.  

Ook leuk, je ziet na iedere les de vooruitgang!

Praktische zaken rondom de danslessen

We plannen danslessen in gebaseerd op zowel jullie als onze beschikbaarheid. Onze voorkeur gaat uit naar een avond of moment in het weekend. Een dansles duurt een uur. Langer kan ook, bijvoorbeeld anderhalf uur, maar hou er rekening mee dat je vaak na een uur al veel nieuwe dingen hebt geleerd en je hoofd wat vol raakt. Bij een choreografie hebben we tussen de 4 en 8 lessen nodig om jullie de hele openingsdans aan te leren en het te finetunen.  

Wil je geen hele choreografie, maar wat moves leren op jullie nummer? De ervaring leert dat we dan meestal ook op de 4 lessen uitkomen. 

Prijs van een openingsdans

De investering van een les voor een openingsdans met een op maat gemaakte choreografie is 85 euro per uur. Wil je liever een aantal moves leren op het nummer dat jullie hebben gekozen, maar geen choreografie? Dan is de prijs 65 euro per uur. De kosten voor studiohuur bedragen 10 euro per uur. Het is ook mogelijk om de lessen bij jullie thuis te doen! Afhankelijk van de locatie en de reistijd kost dit 10 euro (minimum bedrag). 

Inplannen maar, die openingsdans!

Heb je er na het lezen van dit artikel zin in gekregen om aan de slag te gaan met jullie eigen en unieke eerste dans? Stuur dan een mailtje naar info@slowfeetstudio.nl of vul onderstaand contactformulier in.